Jak připravit dobrou kávu správně a zároveň snadno? S french pressem to dokážete v 7 krocích: 1. Skleněnou část předehřejte prolitím vroucí vodou. 2. Vyjměte sítko a vložte středně hrubou čerstvě umletou kávu (ideálně hrubost označovaná jako french press ) 3. Převařte vodu a nechte ji asi půl minuty odstát (dostane se na ideální teplotu 93 °C). Poté jí polovinu nalijte do french pressu. 4. Po 20 vteřinách se vytvoří na hladině krusta. Poté dolijte kávu zbytkem vody a asi po 1 minutě dobře promíchejte. 5. Nasaďte vrchní část s filtrem tak, aby filtr zajel pod kávovou krustu na hladině. Počkejte asi 3-4 minuty. 6. Poté píst se sítkem pomalu a opatrně stlačte ke dnu. 7. Ihned po stlačení všechu kávu z french pressu přelijte do konvice, termosky nebo hrníčků. - Rozměry: 7. 5 x 17. 5 x 12. 5 cm (délka x výška x šířka) - Hmotnost: 325 g - Objem: 3. 5 dl - Materiál: sklo, kov, plast - Péče a údržba: doporučujeme mýt v ruce.
Rozměry |
7.5 x 17.5 x 12.5 cm (délka x výška x šířka) |
Hmotnost |
325 g |
Objem |
3.5 dl |
Materiál |
sklo, kov, plast |
Péče a údržba |
doporučujeme mýt v ruce |